خواص درمانی سنجد
1. بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند.
2. میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
3. به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی می باشد.
4. سنجد رفع کننده سموم معده و روده می باشد.
5. بادشکن و مقوی قلب است.
6. سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده:پودر سنجد 2 قسمت و پودر سویای بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا 2 قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این
7. صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید می باشد.
8. میوه سنجد ضدیرقان می باشد.
9. کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
10. کسانی که سکسکه می کنند برای درمان آن 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
11. مصرف سنجد درمان گر ورم کیسه صفراست.
12. سنجد باعث قوی شدن ساق ها می گردد به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید.
13. مصرف سنجد 10 دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش به ویژه معده و روده ها می شود.
14. سنجد عامل بیماری جذام را از بین می برد.
15. سنجد تب بر است.
16. سنجد کلیه ها را گرم می کند و معده را تمیز می کند.
17. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
18. سنجد ضد بلغم است.
19. سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت می کند.
20. همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش می دهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
21. سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب می شود.
22. سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوان های افراد را محکم می کند.
23. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
24. سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکال ها است که آنتی اکسیدان خوبی است.
25. سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
26. پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.
27. در بسیاری از متون ادبی از سنجد به عنوان نماد فرهیختگی و فرزانگی یاد شده است زیرا به باور درمانگران طب سنتی و شیوه های طبیعی درمانی سنجد بیشترین تاثیرگذاری را بر سلول های مغزی دارد و موجب تقویت آنها می شود.
28. به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
خواص پودر سنجد
سنجد میوه ای که به صورت خشک شده از آن استفده میشود و این میوه طبعی خشک و سرد دارد. از سری خواص آن میتوان به قابض بودن آن اشاره کرد. همچنین به دلیل داشتن ویتامین k این میوه ضد خونریزی است . برای دفع سموم و باکتری های معده و روده بسیار مفید و ضروری است. برای کسانی که از سردرد رتج میبرند خوردن سنجد توصیه میشود.
نکته مهم :پوکی استخوان یا بیماری خاموش چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده و از هر 4 نفر بالای 25 سال 1 نفر مبتلاست . ولی اخیراً یک درمان ساده ، عالی و بی خطر برای آن پیدا شده .این راه حل نتیجۀ تحقیق محققان طب سنتی و به نقل از بوعلی ،اگر آرد و هسته میوه سنجد با هم آسیاب شود ،مصرف خوراکی آن بیماری آرتروز ،روماتیسم و پوکی استخوان را بطور چشمگیری شفا میدهد.و موثرتر روش درمان است.
طرز تهیه :تعدادی سنجد تازه را بهمراه پوست و گوشت و هسته آن را بوسیله آسیاب برقی بصورت پودر در بیاورید.یک قاشق غذا خوری از پودر را داخل یک لیوان شیر تازه کم چرب بریزید و یک قاشق غذا خوری عسل آنرا شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذایی یا یک میان وعده میل کنید. این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد معجزه میکند،برای درمان سریعتر هر روز صبح نیم ساعت قبل ناشتا به مدت 15 روز نوش جان کنید،تا معجزه ان را ببینید.
پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.
تغذیه