این مراسم با حضور استاد عین القضاتی (معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک) به عنوان استاد ارائه کننده بحث برگزار گردید.
چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث :
- با توجه به اینکه جهان در حال مدرنیته شدن است آیا ما باید آن را بپذیریم یا طرد کنیم یا طرد و تطبیق را با هم داشته باشیم ؟ نظربه اینکه شبکه های اجتماعی دارای قدرت هستند و می توانند علیه قدرت حاکم بایستند و اندیشه های فقهی مارا تحت شعاع قرار دهند پس ما طرد و تطبیق را با هم می پذیریم.
- درفضای سایبری افراد دارای هویت مجازی و کاذب هستنددر نتیجه ورود به این فضاها نیاز به توسعه سواد رسانه ای و تقویت جایگاه خانواده از دیدگاه دین مبین اسلام و منطق قرآن دارد.
- داشتن بحث فیلترینگ دراستفاده فضای سایبری درخانوادها بسیار ضروری و لازم است.
- مطالعات بروز و جدی والدین در این زمینه جهت کمک به فرزندانشان.
- و با دقت درآیه 8 سوره آل عمران و با توجه به بیانات رهبر مبنی براینکه دشمنان اسلام بیدارند و منتظر غفلت ماهستند تا ضربه خود را در هر بخشی که بتوانندبه ما بزنند.
چکیده نظرات استاد منتقد :
متاسفانه بسیاری از مردم فکر می کنند فضای سایبری بدون هزینه و ارزان می باشند پس خودشان را مجاز به هرگونه استفاده از سایبر میکنند در حالی که هزینه های هنگفتی را بر خانواده و جامعه تحمیل می کنند و در ضمن آسیبهای زیادی را نیز برپیکره خانواده وارد می سازند .در نتیجه فضای سایبری در حال حاضر یک آسیب جدی است و اطلاعات کاربران ناآگاه منبع تغذیه بسیاری از سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی است .
جمع بندی استاد ارائه کننده :
1 – ارتباط بیشتر حوزه علمیه با جامعه – بی تفاوت نبودن نسبت به مسایلی از دردها و معضلات جامعه است .
2- ما نمی توانیم جلوی مدرنیته را بگیریم پس لازم است متناسب با تکنو لوژی امروز مسلح شویم به واسطه کسب علوم جدید از راه معتبر ، مطالعه پیوسته و مستمر ، تهیه بسته های تبلیغاتی ، فرهنگی؛ و فعالیت تخصصی و فعالانه در شبکه های اجتماعی
3 – موانع تحکیم خانواده را شناسایی کرده و با آموزش مبلغان (بویژه مبلغان طرح امین ) در رابطه با فضای مجازی بسیاری از آسیبهای فضاهای سایبری در خانواده ها را کاهش ودر نهایت ان شاء الله از بین ببریم