تاثیرات ماهواره بر جوانان :
دل جوان مانند زمین آماده است که هر بذری در آن افشانده شود می پذیرد. نهج البلاغه ، نامه 31
امیر المومنین علی علیه السلام فرموده : دو چیز است که قدر و قیمتش را نمی شناسد ، مگر کسی که آن دو را از دست داده باشد ، یکی جوانی و دیگری تندرستی و عافیت است .
در عین حال برخی روایات نوعی زنگ خطر و هشدار در مورد مقطع جوانی به حساب می آیند مانند این روایت رسول خدا صلی الله علیه و آله که فرمودند :
در روز قیامت هیچ بنده ای قدم از قدم بر نمی دارد مگر آنکه از او سوال می شود : عمرش را در چه راهی صرف کرده و جوانی اش را در چه مسیری گذرانده است .
مقام معظم رهبری در یکی از فرمایشات خود اشاره می کند که « جوانان باید با عزم و جدیت با روحیه بیکاری ، راحت طلبی ، سست ارادگی ،و وسوسه شیطان در مقابل تعبد و عبادت و رویگردانی از تحصیل و ناامیدی بعنوان موانع رسیدن به یک زندگی مطلوب ، مبارزه نمایند.»
بعضی از جوان ها ، ساعت ها بدون اینکه متوجه زمان شوند ،در جعبه شیشه ای غوطه ور شده و یک یک کانال های ماهواره را عوض می کند و گویی هیچکدام از شبکه ها عطش بی پایان او را اشباع نمی کند . و این ادامه دارد ، تا اولین فرصت برای تکراری دیگر ….
که گاه این تکرار ، جوان را آنچنان مبتلا می سازد که تماشای تصویرها و فیلم های مبتذل ، کم کم او را معتاد می کنند ، بگونه ای که اگر فرد روزی به سراغ ماهواره نرود ، در زندگی خود احساس کمبود می کند و حالت کسالت به او دست می دهد .
دیدن شبکه های مستهجن ،ذهن و اندیشه جوانان را تسخیر می کند و نوعاً کسانی که خود را به دیدن این گونه کانالها عادت می دهند ، به کار و فعالیت سازنده اقتصادی بی رغبت شده و ترویج روحیه ی پر خاشگری ، ستیزه جویی ،القا ترس از مبارزه ی واقعی ، جایگزین خواهد کرد .
مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره دارند :
« آقایان : نسل جوان در حال تباه شدن تدریجی به وسیله دشمن است ما باید نگذاریم ، ما باید نسل جوان را حفظ کنیم …..روی این نسل جوان که مایه تکیه و امید است ، دارد به تدریج به شکل ها و شیوه های گوناگون کار و تلاش میشود ، این تلاش هم عمدتاً فرهنگی است . البته محافلی برای اینکه جوانان را ببرند و آلوده به فساد بکنند وجود دارد که جنبه ی غیر فرهنگی دارد لکن آنچه که بیشتر از همه خطرناک است ذهن و فکر و روحیه جوان است این را باید دریافت . »