حوزههای علميه خواهران نقش مهمی در تحقق سبك زندگی اسلامی در جامعه دارند
عضو مجلس خبرگان رهبری تشكيل حوزههای علميه خواهران را يكی از بركات جمهوری اسلامی ايران دانست و گفت: طلاب حوزههای علميه خواهران نقش مهمی در پيشرفت، تعالی و تحقق سبك زندگی اسلامی در جامعه دارند.
آيتالله شيخعباس كعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسين حوزه علميه قم و از حقوقدانان شورای نگهبان قانون اساسی در نشست علمی ـ فرهنگی با موضوع سلسله درسهای اخلاق اسلامی كه روز، 22 آبانماه در مدرسه علميه الزهرا(س) اراك برگزار شد با اشاره به صبغه و كاركرد اجتماعی دين اسلام، گفت: يكی از محورهای تعالی دين اسلام ساخت بنای درونی و بيرونی جامعه و هويتبخشی به اجتماع برپايه توليد و فضيلت، معنويت، عدالت و پيشرفت در عرصههای گوناگون است.
وی با بيان اينكه تمامی تعاليم دين بدون استثناء هم مخاطبان فردی دارند و هم مخاطبان اجتماعی، گفت: انسان همانگونه كه مخاطب آيات قرآنی برای پذيرش دين و كسب تقوا و فضيلت است؛ مخاطب تعاليم اجتماعی ـ دينی نيز بوده و مستلزم است با رعايت ايمان و تقوای اجتماعی سبب پيشرفت اجتماعی جامعه شود.
آيتالله كعبی خاطرنشان كرد: انسان در قيامت پيرامون هر دو جنبه وظايف فردی و اجتماعی خود مورد مؤاخذه قرار میگيرد و بايد پاسخگوی مسئوليتهای فردی، اجتماعی و دنيوی خود باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بيان اينكه اجرای دين در عرصه اجتماع، روشنگری، تبليغ و تبيين مسائل اجتماعی را به همراه دارد، تصريح كرد: آيات فراوانی در قرآن بر لزوم تحقق دين در عرصه اجتماع اشاره دارد و تمامی افراد در رابطه با اجرای دين در جامعه مسئوليت دارند.
آيتالله كعبی با بيان اينكه خداوند برای تحقق دين در صحنه اجتماع مجموعه قوانين و مقرراتی وضع كرده است، افزود: يكی از مهمترين ابعاد دين در عرصه شكلگيری جامعه نمونه وجود دولت دينی ـ اسلامی است.
آيتالله كعبی:
نخبگان بايد در تمامی عرصه های فرهنگی، سياسی، اجتماعی، حوزوی و دانشگاهی مسائل و نيازهای كشور را رصد كرده و تمامی تلاش خود را به منظور برطرف كردن نقاط ضعف به كارگيرند
وی با تأكيد بر اينكه بخش اجتماعی دين بدون وجود دولت و حكمرانی صالح و شايسته كه در رأس آن انسان صالح حكومت كند محقق نمیشود، بیان كرد: در نظام اسلامی، ولايت كليد اجرای احكام و قوانين و مقررات اسلامی در عرصه اجتماعی و راهنما و هادی جامعه بهمنظور پيشرفت، رشد و تعالی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بيان اينكه ولايت بهعنوان روح جامعه اسلامی مطرح بوده و جامعه بدون ولايت نمیتواند بالنده، آزاده و پويا باشد، گفت: ضمانت اجرای رشد، پويايی، سرزندگی و هويتبخشی به جامعه بر مبنای اصول صحيح و شيوه درست زندگی است.
وی با بيان اينكه زندگی حقيقی در پرتو ولايت و تحقق دولت دينی محقق میشود، افزود: انقلاب اسلامی ايران به رهبری امام خمينی(ره) برای تحقق اين هدف مهم و كشاندن دين از حاشيه به متن جامعه و رشد و تعالی زندگی انسانها شكل گرفت.
آيتالله كعبی خاطرنشان كرد: ولايت در تعاليم اسلامی، عهد و ميثاق الهی است و كسیكه اين مسئوليت را بهعهده میگيرد بايد انسان شايستهای باشد كه مزين به صفات والای انسانی از جمله عدالت، تقوا و پرهيزگاری باشد.
وي با اشاره به اينكه تشكيل حكومت از اركان اصلی جامعه اسلامی است، افزود: در نظام اسلامی حكومت پشتوانه تحقق عدالت، قداست و پاكی در اجتماع است و مبنای حكومت اسلامی بندگی خداست.
آيتالله كعبی با بيان اينكه انبيا الهی بهتر از سايرين عالم به قوانين الهی هستند و قوانين الهی پشتوانه اجرای عدالت در جامعه هستند، افزود:از اينرو انبيا در رأس حكومت اسلامی بوده و بعد از آنها حكومت از آن اوصيای الهی و بعد از اوصيای نيز حكومت شايسته علمای دينی است.
وی كوتاه آمدن مسئولان جامعه اسلامی نسبت به اجرای مسائل دينی در جامعه و دنياطلبی آنها را بهعنوان نمونه آسيبهايی كه جامعه اسلامی را تهديد میكند عنوان كرد و افزود: مسئولان و مديران جامعه اسلامی بايد قاطعيت ويژهای نسبت به اجرای دستورات دينی در جامعه داشته و از هرگونه دنياطلبی به دور باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره نامگذاری دهه چهارم انقلاب اسلامی با عنوان دهه پيشرفت و عدالت از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، تصريح كرد: يكی از الزامات تحقق پيشرفت و عدالت، پيشرفت شيوه زندگی اسلامی در اركان جامعه اسلامی است.
وی با تأكيد بر اينكه مسئولان و دستاندركاران نظام اسلامی بايد در عمل سياستهای كلی نظام و اصول بنيادی ترسيم شده توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی را اجرايی كنند، خاطرنشان كرد: نخبگان نيز بايد در تمامی عرصههای فرهنگی، سياسی، اجتماعی، حوزوی و دانشگاهی مسائل و نيازهای كشور را رصد كرده و تمامی تلاش خود را بهمنظور برطرف كردن نقاط ضعف به كارگيرند.
آيتالله كعبی با اشاره به اينكه آحاد جامعه نيز بايد با بصيرت و هوشمندی به ايفای مسئوليتهای خود بهنحو شايسته بپردازند، گفت: در اين راستا و ميان اقشار مختلف جامعه، حوزويان نقش مضاعفی دارند.
وی تشكيل حوزههای علميه خواهران را يكی از بركات جمهوری اسلامی ايران دانست و گفت: طلاب حوزههای علميه خواهران نقش مهمی در پيشرفت و تعالی و تحقق سبك زندگی اسلامی در جامعه دارند.
آيتالله كعبی در ادامه نقش مهم و تأثيرگذار خانواده را در تحقق سبك زندگی اسلامی و تحقق پيشرفت و عدالت در جامعه يادآور شد و گفت: در نظام اسلامی بايد تلاش جدی برای استحكام بنيان خانواده صورت پذيرد كه حوزههای علميه خواهران در اين راستا میتوانند نقش جدی و تأثيرگذاری را ايفا كنند.
وی بر لزوم شكلگيری ازدواج آسان در جامعه تأكيد كرد و گفت: يكی از مسئوليتهای مهم دولت اسلامی ايجاد تسهيلات لازم به جوانان بهمنظور تشكيل خانواده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پايان، خاطرنشان كرد: حوزههای علميه خواهران نقش مهمی در ترويج فرهنگ عمومی بهمنظور ازدواج آسان و به موقع در جامعه دارند كه بايد نسبت به آن توجه ويژهای داشته باشند.
هر دم به گوش مي رسد آواي زنگ قافله ، اين قافله تا كربلا ديگر ندارد فاصله .
حلول ماه محرم ، ماه پژمرده شدن گلستان فاطمه تسليت باد . التماس دعا