میلاد با سعادت شبیه ترینِ مردم به پیامبر ، حضرت علی اکبر (علیه اسلام) مبارک باد.
تولد حضرت علی اکبرعلیه السلام
حضرت علی اکبر علیه السلام در یازدهم شعبان سال سی و سوم هجری متولد شدند. قرائن نشان می دهد او نزد پدر بزرگوارش جایگاه بلندی داشته و بر همه ی اصحاب و اهل بیت حضرت به جز عمویش عباس علیه السلام مقدم بوده است.
عصمت حضرت علی اکبرعلیه السلام
در زیارت مخصوص آن بزرگوار در اول رجب از قول امام معصوم علیه السلام آمده :”همانگونه که از پیش بر تو منت نهاد و تو را از خاندانی قرار داد که رجس و پلیدی را از آنان برده و پاک و مطهرشان ساخته است” بردن رجس و پلیدی همان مقام عصمت است که در علی اکبر علیه السلام تحقق یافته است هرچند وجوب عصمت در آن جناب همچون مقام عصمت امام که حجتِ بر مخلوقات است ،نیست.
فضائل حضرت علی اکبر علیه السلام
از ابتدای جوانی آثار عظمت و جلالت و انوار فضائل از سیمای مبارکش می درخشید،بخشش نبوی از وجودش فراوان می ریخت و به تمام خُلقیات خیر پیچیده شده بود.
حضرت علی اکبر علیه السلام از خاندان رسالت است که وارث فضائل پدر و اجداد طاهر خود می باشد، گواه ما؛ اعتراف دشمن سر سختِ اهل بیت علیهم السلام –یعنی معاویه علیه اللعنة-است. روزی معاویه از افراد حاضر در جلسه پرسید : سزاوارترین مردم برای امر خلافت کیست؟گفتند:تو سزاوارترین هستی. معاویه گفت:نه، سزاوارترین مردم برای حکومت،علی بن الحسین علی علیه السلام است که جدش رسول خدا صلی الله علیه و اله است و شجاعت بنی هاشم را داراست اقرار معاویه دلیل آن است که علی اکبر علیه السلام در آن هنگام بین مردم شام و سایر شهرها به داشتن محاسن اخلاق کاملا معروف بوده است.
شباهت آن جناب به پیامبر صلی الله علیه و آله
در وصف فضائل و مکارم اخلاق ِپیامبر صلی الله علیه و آله همین بس که خدای متعال او را به اخلاق عظیم ستوده و آن حضرت را رحمت بر عالمیان معرفی کرده است.آن جا که در قرآن فرمود:
“انک لعلی خلق عظیم"؛به درستی که تو دارای اخلاق عظیم هستی.
و نیز فرموده:
“و ما ارسلناک الا رحمة للعالمین"؛و ما تو را نفرستادیم مگر رحمت برای عالمیان. در میان خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله ،یکی از کسانی که در همه ی ابعاد شباهت تام و تمام به آن حضرت داشته ،حضرت علی اکبر علیه السلام بوده است. امام حسین علیه السلام در روز عاشورا فرمودند:خدایا شاهد باش که شبیه ترین مردم به رسولت،در خلقت و اخلاق و سخن گفتن به سوی اینان رفت و هرگاه ما مشتاق پیامبرت می شدیم به او نگاه می کردیم
این فرمایش امام حسین علیه السلام گویای این حقیقت است که علی اکبر علیه السلام آینه ی جمال ِنبوی و نمونه ی کمالات آن حضرت و در سخن گفتن، نمونه ی کامل پیامبر بوده تا آنجا که پدر عزیزش حضرت امام حسین علیه السلام هرگاه شوق دیدار آن چهره ی حیات بخش را پیدا می کرد به این نور دیده نظر می انداخت یا اگر خواهان شنیدن آن صدای جان افزا می گردید به سخنان او گوش فرا می داد و هرگاه اخلاق کریمه ی پیامبر صلی الله علیه و اله را به یاد می آورد با تمام وجود به او توجه می فرمود.
و روشن است که او دارنده ی تمام خصوصیتهای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله همچون تقوا ،اخلاص ،شجاعت ،کرم ،بردباری ،خوشرویی،نرمش و انعطاف،دوری از پستی ها و رذائل و …و در یک کلمه آنچه در نزد خدای تعالیِ عظیم است ،بوده است.
همچنین در میان خاندان عصمت و طهارت علیه السلام آن امامی که از هر حیث شبیه پیامبر و آینه ی تمام نمای رسول الله صلی الله علیه و آله است؛ صاحب عصر و زمان، مولای مهربان ،حضرت مهدی صلوات الله علیه می باشند که به فرموده پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله :
“المهدی من ولدی ،إسمه إسمی و کنیته کنیتی أشبه الناس بی خلقا و خُلقا"؛
مهدی از فرزندان من است،اسم او اسم من و کنیه اش کنیه من است .او شبیه ترین مردم به من است از حیث خِلقت و اخلاق.
و در وصف مولایمان امام زمان علیه السلام همین بس که خدای متعال در حدیث شریف لوح آن حضرت را همچون پیامبر به وصف “رحمة للعالمین"ستوده است.
اینک بیاییم در ایام ولادت دو شبه پیامبر دستی به دعا برداشته و سلامتی و ظهور رحمت خدا بر عالمیان، مولای رئوف و مهربان حجة بن الحسن العسگری عجل الله تعالی فرجه را از خدا طلب نماییم.
اللهم عجل لولیک الفرج
منبع : کتاب مقتل مُقَرَم به نوشته ی آیت الله سید عبدالرزاق موسوی مقرم
میلاد این جوان وارسته ی خاندان رسالت بر همه ی شما جوانان مبارک